Cucina friulana, friulská kuchyně

06.06.2011 20:31

Kuchyně Friuli, Terstu a Istrie jsou součástí kuchyně a potravinářských specialit autonomní oblasti Friuli-Venezia Giulia.

Ta je ovlivněna morfologií regionu od moře k horám, rozmanitostí kultur a národů, které tuto oblast obývali a významné přispěli k diferenciaci kulinářských tradic. 

Typická jídla:

Těstoviny  (žádné překvapení)
Blecs, podobně jako maltagliati těstoviny z pohankové, pšeničné a kukuřičné mouky
 


Cavucìn, dýňová polévka
 

Brovada e Musetto - vodnice s vepřovou klobásou Musetto


Cjarsons
 - plněné těstoviny


Knedlíky
 
Švestkové knedlíky
 
Dýně noky
 
Jote, polévka ve variantě Carnica
 
Ječmene (Podívejte se na)
 
Paparot, polenta a špenátová polévka
 
SUF nebo ZPF, kukuřičný škrob Hlavní chod
 
Vepřové kotlety s jablky nebo fazole
 
Frico
  - bramborová placka s cibulí a sýrem Montasia

 

Polenta 

TOPlist