Cucina del Emilia Romagna
Patří mezi přední regionální kuchyně. Rozmanitost a dokonalost kuchyně , se starou kulinářskou tradici, která sahá století, " Emilia Romagna, díky tvaru svého území má vynikající produkty , které tvoří základ pro všechny místní speciality. zde je starověký a hluboce zakořeněný kulinářské tradice , která dělá většina extrémní množství sýrů a uzenin produkty, do té míry, že může s těmito látkami, jen skutečný menu, od předkrmu po moučník. I v tradici Emilia nadevšecko v kuchyni, ze " staré Bologna polévka s Cappelletti ve vývaru , Cotechino in galera ("klobása ve vězení") s brambory se slaninou v každé sousto probudí dávné vzpomínky, a představte si, rolnické rodiny sedící u stolu v úmyslu degustace, zasloužený odpočinek na tvrdé dřiny na polích, sušenky ošklivé, ale dobré a vydatné nebo pikantní krekry .