Itálie
Cotoletta alla Milanese, matka vídeňského řízku
Telecí kotleta nebo žebírko s kostí obalená ve směsi strouhanky s parmazánem a smažená na přepuštěném másle.
Tuto původně milánskou specialitu proslavila legenda, podle níž si tento pokrm oblíbil polní maršál C.K. armády Jan Radecký z Radče, který v letech 1831-1858 velel rakouské okupační armádě v...
POLENTA PASTICCIATA
Polenta Pasticciata, specialita Friuli-Venezia-Giulia
Pro 6 osob:
350 g kukuřičné mouky
Klobása 200 g
100 g mletého vepřového
Máslo 100 g
20 g sušených hub
150 g parmazánu
1 menší cibule
1 lžíce rajčatové omáčce
Sůl dle chuti
Pepř podle...
FLORENTSKÝ STEAK, BISTECCA ALLA FIORENTINA
Nejoblíbenější steak v Itálii pochází z florentska v Toskánsku ale setkáte se s ním m.j. i v přímoří severního Jadranu. Jedná se vlastně o dva steaky v jednom: pevný, masitý steak z roštěné a jemný, šťavnatý steak ze svíčkové na kosti tvaru T (podle kosti se tomuto steaku v jiných částech...
ZELENINOVÁ FRITTATA PEČENÁ, FRITTATA DI VERDURE AL FORNO
Na rozdíl od klasické frittaty se tato peče v troubě.
INGREDIENCE:
- 8 extra čerstvá vejce
- 1 velká mrkev
- 2 cukety
- 1 brambor
- 50 g strouhaného Parmigiano Reggiano
- 1 svazek petržele
- Máslo na chuť
- Extra panenský olivový olej
- Sůl, pepř
- Salát
PŘÍPRAVA:
Brambory...