Itálie

Cotoletta alla Milanese, matka vídeňského řízku

Telecí kotleta nebo žebírko s kostí obalená ve směsi strouhanky s parmazánem a smažená na přepuštěném másle. Tuto původně milánskou specialitu proslavila legenda, podle níž si tento pokrm oblíbil polní maršál C.K. armády Jan Radecký z Radče, který v letech 1831-1858 velel rakouské okupační armádě v...

POLENTA PASTICCIATA

Polenta Pasticciata, specialita Friuli-Venezia-Giulia Pro 6 osob: 350 g kukuřičné mouky Klobása 200 g 100 g mletého vepřového Máslo 100 g 20 g sušených hub 150 g parmazánu 1 menší cibule 1 lžíce rajčatové omáčce Sůl dle chuti Pepř podle...

FLORENTSKÝ STEAK, BISTECCA ALLA FIORENTINA

Nejoblíbenější steak v Itálii pochází z florentska v Toskánsku ale setkáte se s ním m.j. i v přímoří severního Jadranu. Jedná se vlastně o dva steaky v jednom: pevný, masitý steak z roštěné a jemný, šťavnatý steak ze svíčkové na kosti tvaru  T (podle kosti se tomuto steaku v jiných částech...

ZELENINOVÁ FRITTATA PEČENÁ, FRITTATA DI VERDURE AL FORNO

 Na rozdíl od klasické frittaty se tato peče v troubě. INGREDIENCE:   - 8 extra čerstvá vejce - 1 velká mrkev - 2 cukety - 1 brambor - 50 g strouhaného Parmigiano Reggiano - 1 svazek petržele - Máslo na chuť - Extra panenský olivový olej - Sůl, pepř - Salát PŘÍPRAVA: Brambory...