Chorvatsko
Dalmatinski brodet
1 kg různých ryb
cca 1/2 kg cibule
5 deka rajčatového protlaku
sůl
ocet
petržel
2 dl oleje
1/2 hlavy česneku
2 dl bílého nebo červeného vína
pepř
Příprava:
Očistěte ryby, omyjte a nakrájejte na úhledné kousky. Čtvrtý portu...
Istarski brodet
1 kg různých mořských ryb
(mořský úhoř, okoun, „kohout“, chobotnice , sépie),
4 cibule
4 stroužky česneku
1 lžíce rajčatového protlaku
4 lžíce hladké mouky
1 dl bílého vína
1 snítka hladkolisté...
Istarska mineštra
Lokalita: Istrie
Vydatná hustá zeleninová polévka z poloostrova Istrie.
- kost od pršutu nebo kousek sušeného masa
- fazole a zrnka kukuřice
- nakrájené brambory
- rajčatový protlak
- česnek
- petrželová nať
- cibule
- bobkový list
- sůl a pepř
Kost od pršutu dejte vařit s fazolemi, cibulí,...