Chorvatsko

Dalmatinski brodet

1 kg různých ryb cca  1/2 kg  cibule 5 deka rajčatového protlaku  sůl  ocet  petržel  2 dl oleje  1/2 hlavy česneku  2 dl bílého nebo červeného vína  pepř   Příprava: Očistěte ryby, omyjte a nakrájejte na úhledné kousky. Čtvrtý portu...

Istarski brodet

1 kg různých mořských ryb  (mořský úhoř, okoun, „kohout“, chobotnice , sépie),  4 cibule  4 stroužky česneku  1 lžíce rajčatového protlaku  4 lžíce hladké mouky  1 dl bílého vína  1 snítka hladkolisté...

Istarska mineštra

 Lokalita: Istrie Vydatná hustá zeleninová polévka z poloostrova Istrie. - kost od pršutu nebo kousek sušeného masa - fazole a zrnka kukuřice - nakrájené brambory - rajčatový protlak - česnek - petrželová nať - cibule - bobkový list - sůl a pepř Kost od pršutu dejte vařit s fazolemi, cibulí,...