Produkty

BRODET OD DAGNJI, ZUPPA (SUGO) DI COZZE

POLÉVKA ZE SLÁVEK  Lokace: celé jadranské přímoří INGREDIENCE: 1 kg slávek  3 dl oleje  3 dl bílého vína  40 g šalotky,  30 gramů čerstvých rajčat, 1 polévková lžíce mleté ​​petrželky  pepř sůl.   Nejprve povařte vyčistěné mušle aby se otevřely. Pak vyjměte...

BRODETTO DELL´ADRIATICO

Královna italského Jadranu   https://youtu.be/_xJBnG7xqq4  

BRUDET NA RIBARSKI NAČIN

Rybí polévka (Chorvatsko), základní recept https://youtu.be/gnnDvtJ-QpQ

DAGNJE NA BUZARU, COZZE MARINARA

 Lokace: celé jadranské přímoří (pod různými názvy)   Přísady                      3 kg slávek ( mušlí...

FRITTO MISTO

 Fritovaná směs ryb a mořských plodů je velmi oblíbená pochoutka po celém jadranském pobřeží.     zdroj (obrázek): https://gnammo.com/events/127/al-biondo-tevere

JADRANSKI RAŽNJIČI, ARROSTICINI ...

 Špízy z rybího masa a mořských plodů najdeme v různých variantách po celém pobřeží Jaderského moře. Příklad složení: • 300 g olihní • 400 filé ze štikozubce • 2 cukety - 300 g • 200 g cherry rajčat  • 1 pórek - 150 g • 2 lžíce lžíce olivového oleje • sůl •...

KALAMÁRY GRILOVANÉ, LIGNJE NA ŽARU, CALAMARI ALLA GRIGLIA, LIGNJI NA ŽARU

 Lokace: celé středomoří   Ingredience:       cca 1kg kalamárů (olihní)       2-4 lžíce strouhanky       2-3 stroužky česneku       2 větvičky tymiánu, majoránka, rozmarýn  1   svazek petrželky  ...

KALAMÁRY PLNĚNÉ, CALAMARI RIPIENI, LIGNJE PUNJENE, POLNJENE LIGNJE

Lokace: celé jadranské přímoří   Chutný recept, se mění v závislosti na vaší fantazii. Recept pro 4 porce : • 12 olihně (kalamáry) ° 150 gramů strouhanky • 3 ančovičky (sardele nebo) v soli • 2 celá vejce ° 2-3 stroužky česneku • 2 lžíce nasekané petrželky • 30 g strouhaného...

MARINOVANÉ ANČOVIČKY, ALICI MARINATE

Lokalita: jižní Itálie Ingredience: 500 g čerstvých ančoviček ocet olej sůl a pepř citrón čerstvé petrželky Příprava: náš první krok je důkladně vyčistit ančovičky. Rybky zbavené hlavy rozřízneme na filety a odstraníme kostru. Ančovičky opláchneme a důkladně vysušíme. Nyní...

SARDE IN SAOR - sardinky v cibulové omáčce (Veneto)

  suroviny pro 4 osoby • 600 g čerstvých sardinek • 2 cibule • 4 dl bílého vinného octa • 50 g piniových oříšků • 50 g rozinek • Mouka • olivový olej • sůl PŘÍPRAVA Očistěte sardinky odstraněním hlavy a odstraněním střev, otevřete je, aby knihu a...

ŠKAMPI NA BUZARU (Chorvatsko)

  ŠKAMPI NA BUZARU ( krevety na víně ) Ingredience : 150 - 200 g cibule 2 stroužky česneku několik rajčat 1dl olivového oleje 1kg krevet 1 lžíce rajčatového protlaku 1dl bílého vína bobkový list strouhanka sůl, pepř Postup : Nadrobno nakrájíme 150 - 200 g cibule, 2 stroužky česneku a několik...

SPIEDINO DEL ADRIATICO, jadranský špíz (Itálie)

Grilované rybí maso a plody moře na špízu naleznete na jadranském pobřeží Itálie od Benátska až do Puglie. Tento špíz pochází z okolí Rimini. varianty pokrmu zdroj: https://www.s-italem-v-kuchyni.com/s-italem-v-kuchyni-recepty/jadransky-spiz-spiedino-del-adriatico.html