Některé typické pokrmy z benátské kuchyně jsou:
- Risi e Bisi : prosté jídlo, ale velmi chutné: jednoduché rizoto s hráškem, je vaření v pánvi zvadlých po hodně cibule, pak okořeněná petrželkou, solí a pepřem.
- Sarde in saor : sardinky smažené, namočené v cibulové při nízké teplotě sušení ve stejném oleji, ve kterém jsou smažené sardinky, ale stále nejasný, rozinkami a piniovými oříšky (tradičně jen chtějí zvýšit kalorií v zimě), a zalévaná spousta ocet zředit trochou vody. Získané s cibulí, takže pokrývají sardinky dát do mísy. Nechte to na marinovat nejméně dva dny
- Moeche : malé kraby zelené druhy Carcinus maenas , když dorazili na vrcholu fáze změn a měkké, jsou smažené. Moeche jsou velmi cenné, protože fáze změny brakické vody laguny trvá několik hodin, nyní bere zpět brnění a vrátit se nazývá masenete
- risoto de go : rizoto připravené hlaváčovitých ( Gobius ophiocephalus ), řekl jít , ryby typické benátské laguny
- játra po benátsku : játra telecí vařené s cibulí, olivovým olejem a trochou bílého vína, ke konci vaření
- Pasta e fazioli : fazolová polévka s nudlemi (typicky dlouhé těstoviny hrubý zlomené, typu tzv. "Signorine" nebo "Reginelle")
- Poenta a schie : malý skrček z laguny (ze syrového šedé, hnědé, šedé až po vaření), smažené a položil na postel z měkkého polenta.Teprve nedávno podávané s polentou, takže to muselo být shromažďovány kapalina s lžičkou, který je v rozporu s tradičním přímo v benátské, který je jako stvořený na prkně s věží drátu.
- Sepe col nero sépie vaření na pánvi s olejem, česnekem, petrželkou, bílé víno a navíc jeho barvy. Vynikající také varianta zachovává trubice (triple rajčatový koncentrát).
Mezi dezerty můžete citovat fritole , baicoli , xaeti pinsa , crostoli fugassa , a "spuncioti de Carmel" s některými sušeného ovoce nebo sušených rozinek nacpaný do dřevěné špejle a namočený v karamel