Cucina pugliese
Kuchyně regionu Puglia je charakterizována zejména důležitostí dané suroviny, z moře i vnitrozemí, a skutečnost, že všechny složky jsou přesně určené ke zlepšení a nikoliv ke změně základních chutí použitých výrobků. Proto najdete všechny zeleniny v sezóně, z horní části zelených k zelí, zelené, bodlák , paprika ,lilek , s artyčoky , všechny luštěniny , fazole , aby čočka na trávu hrách a fazole , a všechny mořské produkty, zejména " Jadranu , druhá má zvláštní vlastnost, která odlišuje v důsledku zvláštních návnadu, která se nachází podél jeho břehů, a sladkovodní prameny, které se vypouští do moře, a které slouží k změkčení slané, ale nemění vůni. Navíc, i když jsou běžné pokrmy, recepty se liší od provincie k provincii, a někdy se z města do města, tak například typické recepty provincie Bari , Brindisi a Taranto , ležící u moře, nejsou stejné jako praktikována v provincii Foggia , více kopcovitá a Lecce , více zemité. Existuje mnoho receptů, kde hraje tato kuchyně, která pak má jednu zvláštnost, která jej odlišuje od ostatních, nabízí různé pokrmy v závislosti na různých ročních obdobích, takže během teplejších období, tj. na jaře a v létě , přednost se dává zelenina a ryby , zatímco v jiných převážně luštěniny, těstoviny, domácí zkušený s různými omáčkami , samostatně nebo v kombinaci se zeleninou či rybami.
Nejtypičtějším jídlem je to " těstoviny Orecchiette s ragu z koňského masa " , jehož recept je dnes rozšířená ve všech kuchařských knihách, ale oni jsou méně známé "Orecchiette s vrcholy tuřín" , " cikorky s kaší fazole " , a ty, které se vztahují k území Středozemního moře , jako například " Cavatelli s mušlemi " nebo pečené rýže Bari také volal brambor, rýže a mušlí .
Orecchiette al ragù di carne di cavallo